Ztracené vejce benedikt
Recept na přípravu klasické snídaně z vajíčka vařeného ve vodě s holandskou omáčkou.
recept,fotorecept,vejce slepičí,šunka,Holandská omáčka,Vajíčkové snídaně,Bezlepkové
Vajíčkové snídaně
Ingredience
Ingredience
Holandská omáčka recept | 1 | polévková lžíce | |
ocet | 2 | polévkové lžíce | |
vejce slepičí | 2 | kusy | |
voda | - | ||
šunka | 30 | gramů |
Recept
1.
voda • ocet 2 polévkové lžíce • vejce slepičí 2 kusy
Do hrnce nebo na hlubokou pánev nalijeme vodu a zahříváme. Když začne vřít udržujeme intenzitu ohřevu tak, aby jen mírně vřela. Přidáme ocet. Vodu rozvíříme naběračkou a opatrně vlijeme vejce. Díky vodnímu víru se bude obracet a rovnoměrně se zatáhne po celém povrchu. Vaříme 2-3 minuty, aby zůstal žloutek uvnitř tekutý.
2.
šunka 30 gramů • Holandská omáčka recept 1 polévková lžíce
Podáváme na krajíci opečeného chleba, plátku šunky a polité holandskou omáčkou.
Dobrou chuť!