Žirafí roláda
Efektní krémová roláda, která se zdá možná komplikovaná, avšak je zcela jednoduchá, Náš fotopostup vás její přípravou spolehlivě povede.
recept,fotorecept,vaječný žloutek,vaječný žloutek,Rolády,Zákusky
Rolády
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 120 | gramů | |
cukr moučkový | 80 | gramů | |
kakao - prášek | 2 | polévkové lžíce | |
mouka hladká 00 Extra | 100 | gramů | |
máslo | 200 | gramů | |
vaječný bílek | 5 | ||
vaječný žloutek | 7 | ||
vejce slepičí | 3 | kusy |
Recept
1.
Žirafí vzor si předkreslíme na papír ve velikosti plechu nebo vytiskneme z internetu. Na internetu ho najdeme pod odkazem "žirafí vzor" nebo "giraffe vector pattern".
5.
Jemně vmícháme sníh z vaječných bílků.
6.
Cukrářský sáček vložíme do vyšší sklenice a naplníme 3 PL těsta.
7.
Předtištěný nebo předkreslený vzor položíme do plechu na pečení a na něj položíme pečicí papír. Na cukrářském sáčku odstřihneme malý kousek a těsto ze sáčku vytlačujeme na bílá místa vzoru.
8.
Takto připravený základ rolády dáme na 2 minuty péct při 180 °C.
9.
kakao - prášek 2 polévkové lžíce
Zpod upečeného základu vytáhneme papír s nakresleným vzorem. Do těsta přimícháme kakao a rovnoměrně ho vylijeme na upečené světlé těsto.
10.
Pečeme 8 min. při teplotě 180 °C.
11.
Těsto hned po upečení, i s pečicím papírem, zarolujeme do mokré kuchyňské utěrky. Po vychladnutí stáhneme pečicí papír.
12.
vaječný žloutek 2 kusy • vejce slepičí 3 kusy • cukr krystalový 120 gramů
Zatímco nám těsto chladne, připravíme si náplň. Vajíčka spolu se žloutky a cukrem šleháme nad párou asi 8 až 10 minut, než se nám krém převaří a zhoustne. Necháme vychladnout.
14.
Roládu roztočíme, potřeme krémem, naplníme ovocem (jahody, banán apod.) a zpět zarolujeme.
Dobrou chuť!