Ženský rozmar
Tradiční koláč Ženský rozmar je tvořen skvělou kombinací máslového kynutého těsta, meruňkového džemu a sladké sněhové pěny z vaječných bílků. Koláč má snadnou přípravu a je velmi chutný.
recept,fotorecept,droždí čerstvé,vaječný bílek,džem meruňkový,Koláče
Koláče
Kategorie
Koláče ›
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 1 | čajová lžička | |
cukr moučkový | 2020 | gramů | |
droždí čerstvé | 30 | gramů | |
džem meruňkový | 300 | gramů | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 60 | mililitrů | |
mouka hladká | 1 | čajová lžička | |
mouka hladká | 350 | gramů | |
máslo | 150 | gramů | |
ořechy vlašské | 60 | gramů | |
sůl | 1 | špetka | |
vaječný bílek | 8 | ||
vaječný žloutek | 4 | kusy |
Recept
2.
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 60 mililitrů • cukr krystalový 1 čajová lžička • mouka hladká 1 čajová lžička • droždí čerstvé 30 gramů
V trošce vlažného mléka rozmícháme mouku s cukrem. Přidáme rozdrobené droždí a zlehka promícháme. Necháme vykynout přikryté na teplém místě.
4.
vaječný žloutek 4 kusy • cukr moučkový 20 gramů • sůl 1 špetka • mouka hladká 350 gramů
Do mísy vložíme uvedené ingredience a přilijeme kvásek a vychlazené máslo.
5.
Vypracujeme těsto a přendáme ho na větší plech (42 x 38 cm) vyložený papírem na pečení.
6.
Těsto na plechu rovnoměrně rozválíme nebo rozmačkáme rukama. Necháme na teplém místě 15 minut kynout.
8.
džem meruňkový 300 gramů
Vykynuté těsto natřeme džemem a na něj rovnoměrně rozetřeme sníh z bílků.
9.
Posypeme ořechy.
10.
Pečeme 18 min. při teplotě 180 °C.
11.
Vychladnutý koláč rozkrájíme.
Dobrou chuť!