Zelný salát s mrkví
Oblíbený klasický salát ze spařeného zelí v sladkokyselém nálevu. Podáváme k pečeným a dušeným masům.
recept,fotorecept,zelí bílé,mrkev,Zeleninové saláty,Bezlaktózové,Bezlepkové
Zeleninové saláty
Kategorie
Zeleninové saláty › Bezlaktózové › Bezlepkové › Sezona - Mrkev › Sezona - Zelí hlávkové (bílé, červené) ›
Ingredience
Ingredience
cibule | 120 | gramů | |
citron | 1 | kus | |
cukr moučkový | 30 | gramů | |
mrkev | 200 | gramů | |
ocet | 15 | mililitrů | |
olej olivový | 2 | polévkové lžíce | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
voda | - | ||
voda | 300 | mililitrů | |
zelí bílé | 1 | kilogram |
Recept
2.
Zelí zalijeme horkou vodou a minutku necháme ve vodě odstát. Pak cedník vyjmeme, necháme stéci všechnu vodu a zelí vložíme do mísy. Necháme vychladit.
3.
cibule 120 gramů • mrkev 200 gramů
Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenká půlkolečka a ta rozdělíme. Očistíme mrkev a najemno nastrouháme.
5.
voda 300 mililitrů • cukr moučkový 30 gramů • ocet 15 mililitrů • olej olivový 2 polévkové lžíce • citron 1 kus
Zalijeme vodou, v níž jsme rozpustili cukr a přilili jsme do ní ocet. Nakonec přidáme olej, šťávu z citronu podle chuti a salát dobře promícháme. Uložíme do chladničky. Asi půl hodiny před podáváním ho vyndáme a necháme ohřát na téměř pokojovou teplotu.
Dobrou chuť!