RECEPTY

Zelný salát s čedarem

Zelný salát s čedarem

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Oblíbený Coleslaw salát, připravený z chutného křupavého mladého zelí, se skvělou chutí sýra Chedar. Je to ta nejlepší příloha ke grilovaným krůtím řízkům.

recept,fotorecept,zelí hlávkové bílé rané,sýr Cheddar,Zeleninové saláty,Bezlepkové

Zeleninové saláty

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

celer150gramů
cibule50gramů
cukr krystalový20gramů
majonéza100gramů
mrkev200gramů
ocet balzamikový2polévkové lžíce
pepř černý mletý½čajové lžičky
smetana kyselá (14-18% tuku)200gramů
sýr Cheddar150gramů
sůl1čajová lžička
zelí hlávkové bílé rané600gramů

 

Recept

1. 

zelí hlávkové bílé rané 600 gramů

Zelí očistíme, opláchneme a necháme ho okapat. Nastrouháme nahrubo na struhadle nebo najemno pokrájíme.

Zelí očistíme, opláchneme a necháme ho...

2. 

sůl 1 čajová lžička

Zelí vložíme do mísy, osolíme a necháme odstát 20 minut. Pak ho zlehka pomačkáme a pokud pustilo hodně vody, tak ji částečně slijeme.

Zelí vložíme do mísy, osolíme a necháme...

3. 

mrkev 200 gramů

Oloupeme mrkev, umyjeme a nahrubo ji nastrouháme.

Oloupeme mrkev, umyjeme a nahrubo ji nastrouháme....

4. 

celer 150 gramů

Oloupeme celer, umyjeme a nastrouháme ho najemno.

Oloupeme celer, umyjeme a nastrouháme ho najemno....

5. 

cibule 50 gramů

Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme.

Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme....

6. 

cukr krystalový 20 gramů  pepř černý mletý ½ čajové lžičky  ocet balzamikový 2 polévkové lžíce

Zeleninu přidáme k zelí, přisypeme trochu cukru, pepř a přidáme ocet. Promícháme.

Zeleninu přidáme k zelí, přisypeme trochu...

7. 

smetana kyselá (14-18% tuku) 200 gramů  majonéza 100 gramů

Přidáme zakysanou smetanu a trochu majonézy. Promícháme.

Přidáme zakysanou smetanu a trochu majonézy....

8. 

sýr Cheddar 150 gramů

Sýr nahrubo nastrouháme a vmícháme do salátu.

Sýr nahrubo nastrouháme a vmícháme do salátu....

9. 

Salát necháme, nejlépe přes noc, odležet v chladničce.

Salát necháme, nejlépe přes noc, odležet v...

Dobrou chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit