Zelný salát s čedarem
Oblíbený Coleslaw salát, připravený z chutného křupavého mladého zelí, se skvělou chutí sýra Chedar. Je to ta nejlepší příloha ke grilovaným krůtím řízkům.
recept,fotorecept,zelí hlávkové bílé rané,sýr Cheddar,Zeleninové saláty,Bezlepkové
Zeleninové saláty
Ingredience
Ingredience
celer | 150 | gramů | |
cibule | 50 | gramů | |
cukr krystalový | 20 | gramů | |
majonéza | 100 | gramů | |
mrkev | 200 | gramů | |
ocet balzamikový | 2 | polévkové lžíce | |
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
smetana kyselá (14-18% tuku) | 200 | gramů | |
sýr Cheddar | 150 | gramů | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
zelí hlávkové bílé rané | 600 | gramů |
Recept
1.
zelí hlávkové bílé rané 600 gramů
Zelí očistíme, opláchneme a necháme ho okapat. Nastrouháme nahrubo na struhadle nebo najemno pokrájíme.
2.
sůl 1 čajová lžička
Zelí vložíme do mísy, osolíme a necháme odstát 20 minut. Pak ho zlehka pomačkáme a pokud pustilo hodně vody, tak ji částečně slijeme.
6.
cukr krystalový 20 gramů • pepř černý mletý ½ čajové lžičky • ocet balzamikový 2 polévkové lžíce
Zeleninu přidáme k zelí, přisypeme trochu cukru, pepř a přidáme ocet. Promícháme.
7.
smetana kyselá (14-18% tuku) 200 gramů • majonéza 100 gramů
Přidáme zakysanou smetanu a trochu majonézy. Promícháme.
9.
Salát necháme, nejlépe přes noc, odležet v chladničce.
Dobrou chuť!