Zelný salát Coleslaw
Oblíbený zelný salát s majonézou. Nabízíme velmi chutný recept na jednu z jeho verzí. Podáváme jako přílohu k pokrmům z masa. Ocení ho všichni účastníci vaší domácí oslavy, kdy ho podáváme ke studeným obloženým mísám.
recept,fotorecept,zelí bílé,celer,Zeleninové saláty,Bezlepkové
Zeleninové saláty
Ingredience
Ingredience
celer | 200 | gramů | |
cibule | 50 | gramů | |
cukr krystalový | 1.5 | čajové lžičky | |
majonéza | 300 | mililitrů | |
mrkev | 150 | gramů | |
ocet balzamikový | 2 | čajové lžičky | |
pepř černý mletý | ¼ | čajové lžičky | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
zelí bílé | 650 | gramů |
Recept
6.
pepř černý mletý ¼ čajové lžičky • cukr krystalový 1.5 čajové lžičky • ocet balzamikový 2 čajové lžičky
Zelí co nejvíce vyždímáme z vody, kterou pustilo a smícháme ho se zeleninou. Přidáme koření, cukr a vinný ocet. Dobře promícháme.
7.
majonéza 300 mililitrů
Nakonec do salátu zamícháme majonézu. Salát uložíme do druhého dne do lednice, aby se odležel.
Dobrou chuť!