Zelné kofty
Veganské, smažené, zelné "karbanátky" oblíbené nejen v indické kuchyni. Podáváme s rýží, bramborami, omáčkami či saláty.
recept,fotorecept,zelí bílé, mouka cizrnová hladká,Bezmasá jídla,Recepty indické kuchyně,Vegetariánské recepty,Veganské recepty,Bezlepkové
Bezmasá jídla
Recepty indické kuchyně
Kategorie
Bezmasá jídla › Recepty indické kuchyně › Vegetariánské recepty › Veganské recepty › Bezlepkové › Asijská kuchyně › Sezona - Zelí hlávkové (bílé, červené) ›
Ingredience
Ingredience
mouka cizrnová hladká | 140 | gramů | |
Brambory s cizrnou recept | - | ||
Jablečný kořeněný salát recept | - | ||
kmín mletá | ½ | čajové lžičky | |
olej řepkový | - | ||
sůl | 1 | čajová lžička | |
zelí bílé | 800 | gramů |
Recept
1.
zelí bílé 800 gramů • sůl 1 čajová lžička • kmín mletá ½ čajové lžičky
Zelí nastrouháme, osolíme, okmínujeme a promícháme. Necháme asi půl hodiny odstát.
2.
Ze zelí scedíme vodu, kterou pustilo a vymačkáme ji snadno rukama.
4.
... a vytvoříme středně velké, tužší kuličky,
Dobrou chuť!