RECEPTY

Zelňačka s čočkou

Zelňačka s čočkou

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Hustá polévka z kysaného zelí, čočky, masa a klobásek.

recept,fotorecept,vepřová plec,zelí kvašené,čočka sterilovaná,klobása,Masové polévky,Bezlaktózové

Masové polévky

Ukuchtil

Počet porcí

10

Hmotnost porce

412 g

Energie porce

444 kcal

Čas přípravy

1 h. 20 min.

Obtížnost

střední

Ingredience

Ingredience

cibule

250

110

gramů

kcal

houby sušené

20

25

gramů

kcal

klobása

300

933

gramů

kcal

mouka hladká

30

105

gramů

kcal

paprika červená mletá

2

32

čajové lžičky

kcal

sádlo

50

449

gramů

kcal

sůl

1

0

čajová lžička

kcal

vepřová plec

750

2235

gramů

kcal

voda

400

0

mililitrů

kcal

voda

1

0

litr

kcal

zelí kvašené

800

160

gramů

kcal

čočka sterilovaná

500

385

gramů

kcal

 

Recept

1. 

vepřová plec 750 gramů  cibule 250 gramů  sádlo 50 gramů

Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli očistíme, pokrájíme nadrobno a osmahneme na sádle. Přidáme maso a mícháme než se zatáhne.

Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli...

2. 

paprika červená mletá 2 čajové lžičky  sůl 1 čajová lžička  voda 250 mililitrů

Hrnec odstavíme ze sporáku, přimícháme k masu papriku a osolíme. Promícháme, podlijeme vodou a opět vrátíme na sporák. Maso dusíme pod pokličkou 30 minut.

Hrnec odstavíme ze sporáku, přimícháme k masu...

3. 

zelí kvašené 800 gramů  houby sušené 20 gramů

Pak přidáme kysané zelí. Podle potřeby ho před přidáním nakrájíme pokud je velmi dlouhé. Přisypeme omyté sušené houby. Promícháme a dále vaříme vše spolu 10 minut.

Pak přidáme kysané zelí. Podle potřeby ho...

4. 

čočka sterilovaná 500 gramů

K zelí zamícháme čočku (pokud použijeme suchou, musíme ji nejdříve uvařit).

K zelí zamícháme čočku (pokud použijeme...

5. 

voda 1 litr  klobása 300 gramů

Přilijeme vodu, přidáme klobásky a polévku vaříme za občasného promíchání dalších 15 minut.

Přilijeme vodu, přidáme klobásky a polévku...

6. 

mouka hladká 30 gramů  voda 150 mililitrů

Nakonec polévku zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě. Převaříme a do podávání necháme asi hodinu odstát. Za tu dobu se přiměřeně ochladí a spojí se všechny chutě. Výborná je ohřívána na druhý den po uvaření.

Nakonec polévku zahustíme moukou rozmíchanou ve...

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit