Zelňačka pro děti
Polévku servírujeme s lžičkou bílého jogurtu.
recept,fotorecept,vepřová kýta,zelí kvašené,Masové polévky,Recepty na jídla pro děti,Bezlepkové,Bezlaktózové
Masové polévky
Ingredience
Ingredience
cibule | 40 | gramů | |
kmín mletá | ¼ | čajové lžičky | |
olej olivový | 1 | polévková lžíce | |
paprika červená mletá | ¼ | čajové lžičky | |
vepřová kýta | 100 | gramů | |
voda | 500 | mililitrů | |
zelí kvašené | 150 | gramů |
Recept
1.
cibule 40 gramů • olej olivový 1 polévková lžíce • vepřová kýta 100 gramů • paprika červená mletá ¼ čajové lžičky • kmín mletá ¼ čajové lžičky • voda 500 mililitrů
Cibuli očistíme, pokrájíme a chvíli restujeme na oleji. Přidáme omyté, na nudličky nakrájené maso, počkáme než se zatáhne, přidáme papriku a kmín, přilijeme vodu. Maso vaříme pod pokličkou do změknutí (asi 30 minut).
2.
zelí kvašené 150 gramů
Zelí promyjeme pod tekoucí vodou, necháme ho okapat a nadrobno pokrájíme. Přidáme k masu a vše spolu vaříme dalších 15 minut.
Dobrou chuť!