Zelná tukožroutská polévka
Magická polévka, která odlehčí vaše tělo po dnech hodování. Je sice hlavní součástí tzv. Zelné diety, ale i 1 - 2 dny její konzumace dokáží udělat své.
recept,fotorecept,zelí bílé,Zeleninové polévky,Bezlepkové,Bezlaktózové,Sezónní recepty
Zeleninové polévky
Kategorie
Zeleninové polévky › Bezlepkové › Bezlaktózové › Sezónní recepty › Sezona - Zelí hlávkové (bílé, červené) ›
Ingredience
Ingredience
celer | 150 | gramů | |
cibule | 500 | gramů | |
koření kari | - | ||
paprika | 100 | gramů | |
pepř chilli | - | ||
pepř černý mletý | - | ||
rajčata sterilizované | 400 | gramů | |
voda | 3.5 | litru | |
zelí bílé | 1500 | gramů |
Recept
1. Příprava zeleniny
zelí bílé 1500 gramů • cibule 500 gramů • paprika 100 gramů • celer 150 gramů
Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na menší kousky. K základním surovinám můžeme přidat i mrkev, petržel a česnek.
2.
voda 3.5 litru • rajčata sterilizované 400 gramů • pepř černý mletý • pepř chilli • koření kari
Zeleninu vložíme do hrnce, zalijeme vodou a přidáme konzervu kompotovaných rajčat. Vše spolu vaříme po uvedení do varu 25 minut. Polévka by se neměla solit, ale můžeme do ní přidat podle chuti koření.
3. Podáváme
Polévku podáváme vždy, když máme hlad. Několikrát za den. Důležité je při její konzumaci pít hodně tekutin, protože má močopudné účinky. Její jedno až dvoudenní konzumace je vhodným startem i v případě rozhodnutí se držet dietního programu . První den konzumace k ní můžeme jíst i ovoce, kromě banánů a melounů. Druhý den si můžeme přidat i čerstvou zeleninu.
Dobrou chuť!