Zelí pak choi s houbami shiitake
Jednoduchý recept na přípravu čínského zelí Pak choi a aromatickými houbami shiitake na česneku a zázvoru s trochou ústřičné omáčky.
recept,fotorecept,houby shiitake,zelí pak choi,Bezmasá jídla,Vietnamská kuchyně,Vegetariánské recepty,Veganské recepty,Bezlaktózové,Bezlepkové
Bezmasá jídla
Vietnamská kuchyně
Kategorie
Bezmasá jídla › Vietnamská kuchyně › Vegetariánské recepty › Veganské recepty › Bezlaktózové › Bezlepkové › Asijská kuchyně ›
Ingredience
Ingredience
houby shiitake | 50 | gramů | |
mrkev | 30 | gramů | |
olej arašídový | 2 | polévkové lžíce | |
omáčka ústřičná | 2 | polévkové lžíce | |
pepř černý mletý | ¼ | čajové lžičky | |
sůl | ¼ | čajové lžičky | |
voda | 50 | mililitrů | |
zelí pak choi | 250 | gramů | |
zázvor kořen | 10 | gramů | |
česnek | 3 | stroužky |
Recept
5.
česnek 3 stroužky
Očištěný česnek nakrájíme na nepříliš tenké plátky, aby se rychle v pánvi nespálil.
6.
pepř černý mletý ¼ čajové lžičky • sůl ¼ čajové lžičky
Do pánve přidáme houby a česnek. Opepříme, osolíme a restujeme dalších 5 minut.
7.
omáčka ústřičná 2 polévkové lžíce • voda 50 mililitrů
Přidáme ústřičnou omáčku, trochu vody a promícháme.
8.
zelí pak choi 250 gramů
Zelí si podélně nakrájíme a ořežeme tvrdé části. Dobře propláchneme pod tekoucí vodou ve větším sítku, abychom se zbavili případných zrnek písku a hlíny.
9.
Zelí přidáme do pánve...
10.
... a dusíme přikryté 8 až 10 minut.
11.
Servírujeme v misce. Na spodek dáme nudle nebo rýži. Stékající omáčka je dobře ochutí.
Dobrou chuť!