Zeleninové kedlubnovo-cuketové placky
Skvělé placky, které můžeme konzumovat samostatně se smetanou či tatarskou omáčkou. Jsou dobrou volbou i jako příloha k jídlům z masa.
recept,fotorecept,cibule,cuketa,kedluben,Bezmasá jídla,Bezlaktózové
Bezmasá jídla
Ingredience
Ingredience
cibule | 80 | gramů | |
cuketa | 300 | gramů | |
kedluben | 250 | gramů | |
mouka kukuřičná | 20 | gramů | |
mouka špaldová celozrnná | 80 | gramů | |
olej na smažení | - | ||
sůl | 1 | čajová lžička | |
vejce slepičí | 2 | kusy |
Recept
1.
cibule 80 gramů • cuketa 300 gramů • kedluben 250 gramů
Cibuli a kedluben oloupeme. Cuketě odkrojíme konec. Zeleninu umyjeme.
2.
sůl 1 čajová lžička
Cibuli a cuketu nahrubo nastrouháme, přidáme sůl, promícháme a necháme 10 minut odstát.
3.
Přidáme najemno nastrouhaný kedluben...
4.
vejce slepičí 2 kusy • mouka špaldová celozrnná 80 gramů
... vejce a špaldovou mouku. Promícháme...
5.
mouka kukuřičná 20 gramů
... a přisypeme kukuřičnou mouku. Opět promícháme a necháme 10 minut odstát.
6.
Z těsta tvoříme placky, které pomocí lžíce vkládáme do horkého oleje. Na každou placku potřebujeme asi 1,5 polévkové lžíce. Usmažíme z jedné...
7.
...a z druhé strany.
8.
Placky po vyndání položíme na kuchyňskou papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný olej.
Dobrou chuť!