RECEPTY

Zeleninové kedlubnovo-cuketové placky

Zeleninové kedlubnovo-cuketové placky

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Skvělé placky, které můžeme konzumovat samostatně se smetanou či tatarskou omáčkou. Jsou dobrou volbou i jako příloha k jídlům z masa.

recept,fotorecept,cibule,cuketa,kedluben,Bezmasá jídla,Bezlaktózové

Bezmasá jídla

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cibule80gramů
cuketa300gramů
kedluben250gramů
mouka kukuřičná20gramů
mouka špaldová celozrnná80gramů
olej na smažení-
sůl1čajová lžička
vejce slepičí2kusy

 

Recept

1. 

cibule 80 gramů  cuketa 300 gramů  kedluben 250 gramů

Cibuli a kedluben oloupeme. Cuketě odkrojíme konec. Zeleninu umyjeme.

Cibuli a kedluben oloupeme. Cuketě odkrojíme...

2. 

sůl 1 čajová lžička

Cibuli a cuketu nahrubo nastrouháme, přidáme sůl, promícháme a necháme 10 minut odstát.

Cibuli a cuketu nahrubo nastrouháme, přidáme...

3. 

Přidáme najemno nastrouhaný kedluben...

Přidáme najemno nastrouhaný kedluben......

4. 

vejce slepičí 2 kusy  mouka špaldová celozrnná 80 gramů

... vejce a špaldovou mouku. Promícháme...

... vejce a špaldovou mouku. Promícháme......

5. 

mouka kukuřičná 20 gramů

... a přisypeme kukuřičnou mouku. Opět promícháme a necháme 10 minut odstát.

... a přisypeme kukuřičnou mouku. Opět...

6. 

olej na smažení

Z těsta tvoříme placky, které pomocí lžíce vkládáme do horkého oleje. Na každou placku potřebujeme asi 1,5 polévkové lžíce. Usmažíme z jedné...

Z těsta tvoříme placky, které pomocí lžíce...

7. 

...a z druhé strany.

...a z druhé strany....

8. 

Placky po vyndání položíme na kuchyňskou papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný olej.

Placky po vyndání položíme na kuchyňskou...

Dobrou chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit