Zeleninová polévka s použitím vývaru z parního hrnce

Výborná zeleninová polévka z vývaru, který vznikne v odkapávací nádobě parního hrnce
recept,fotorecept,vývar zeleninový,zelenina zmrazená (jarní polévková směs),Zeleninové polévky,Recepty pro parní hrnec,Bezlaktózové
Zeleninové polévky
Ingredience
Ingredience
pšeničná krupice | 2 109 | polévkové lžíce kcal | |
vejce slepičí | 1 88 | kus kcal | |
voda | ½ 0 | litru kcal | |
vývar zeleninový | 500 100 | mililitrů kcal | |
zelenina zmrazená (jarní polévková směs) | 200 80 | gramů kcal |
Recept
1.
vývar zeleninový 500 mililitrů • voda ½ litru • zelenina zmrazená (jarní polévková směs) 200 gramů
Na polévku použijeme vývar, který nám vznikl během paření masa nebo zeleniny v parním hrnci. Do hrnce vložíme zeleninu, zalijeme vývarem a vodou. Nepřichucujeme, vývar si po dobu paření stáhl všechny příchutě z potravin, které jsme pařili. Vaříme 10 minut.

2.
vejce slepičí 1 kus • pšeničná krupice 2 polévkové lžíce
Rozbijeme vajíčko do misky a pomalu do něj přidáváme dětskou krupici za stálého míchání vidličkou. Vznikne polotekuté krupicové těsto, které po chvilce odstavení zhoustne. Do polévky protlačíme halušky, necháme 2 minuty přejít varem.

Dobrou chuť!