Zdravý švestkový koláč
Jemně nakyslý osvěžující švestkový koláč s podmáslovo-banánovým korpusem a agarovým želé.
recept,fotorecept,podmáslí,banán,švestky sušené,švestky ,Zdravé koláčky
Zdravé koláčky
Ingredience
Ingredience
Agar ( prášek ) | 8 | gramů | |
banán | 280 | gramů | |
cukr březový | 3 | polévkové lžíce | |
kypřicí prášek do pečiva | 1 | čajová lžička | |
ořechy vlašské | 150 | gramů | |
podmáslí | 280 | mililitrů | |
skořice mletá | ½ | čajové lžičky | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 250 | mililitrů | |
vločky ovesné | 100 | gramů | |
švestky | 500 | gramů | |
švestky sušené | 100 | gramů |
Recept
1.
podmáslí 280 mililitrů • vločky ovesné 100 gramů
Ovesné vločky umeleme najemno. Necháme je nabobtnat 10 minut v podmáslí.
3.
banán 280 gramů • švestky sušené 100 gramů
Banány rozmačkáme vidličkou a sušené švestky nakrájíme na menší kousky.
4.
kypřicí prášek do pečiva 1 čajová lžička • skořice mletá ½ čajové lžičky • cukr březový 2 polévkové lžíce
Do mísy s nabobtnanými vločkami přidáme ořechy, banány, sušené švestky, prášek do pečiva, březový cukr a skořici. Vše spolu ručním mixérem promícháme.
5.
Kulatou dortovou formu vyložíme pečícím papírem. Nalijeme do ní těsto. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 40 minut. Po upečení necháme korpus vychladnout.
7.
Švestky v mixéru rozmixujeme.
8.
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 mililitrů • Agar ( prášek ) 8 gramů • cukr březový 1 polévková lžíce
Smetanu ke šlehání přivedeme v hrnci k varu, přidáme švestkové pyré, březový cukr a agar. Přivedeme do varu...
9.
... a směs vylijeme na koláč. Necháme v chladu ztuhnout.
Dobrou chuť!