RECEPTY

Zázvorovo-medové kuře na hruškách

Zázvorovo-medové kuře na hruškách

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Chutné pečené kuře s jemnou, ostro-sladkou omáčkou. Podáváme s rýží.

recept,fotorecept,med,hruška,kuře,zázvor kořen,Kuřecí maso,Bezlepkové,Bezlaktózové

Kuřecí maso

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

1 h. 40 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

hruška500gramů
kuře1.5kilogram
med30gramů
olej olivový20mililitrů
sůl2čajové lžičky
voda150mililitrů
zázvor kořen30gramů
zázvor mletý1čajová lžička

 

Recept

1. 

med 30 gramů  olej olivový 20 mililitrů  sůl 1 čajová lžička  zázvor mletý 1 čajová lžička

Med rozmícháme s olejem, solí a zázvorem.

Med rozmícháme s olejem, solí a zázvorem....

2. 

hruška 500 gramů

Hrušky oloupeme a pokrájíme na čtvrtky.

Hrušky oloupeme a pokrájíme na čtvrtky....

3. 

kuře 1.5 kilogram  sůl 1 čajová lžička

Kuře omyjeme a zevnitř nasolíme. Vložíme ho do pekáče a na povrchu celé potřeme medovou marinádou. Dovnitř kuřete vložíme část hrušek a ostatní rozložíme kolem něj.

Kuře omyjeme a zevnitř nasolíme. Vložíme ho...

4. 

zázvor kořen 30 gramů

Na kuře položíme plátky čerstvého zázvoru. Pekáč uzavřeme a dáme péct do vyhřáté trouby na půl hodiny.

Na kuře položíme plátky čerstvého zázvoru....

5. 

voda 150 mililitrů

Po půl hodině odkryjeme a podlijeme teplou vodou.

Po půl hodině odkryjeme a podlijeme teplou...

6. 

Kuře otočíme a opět zakryjeme, pečeme další půlhodinu.

Kuře otočíme a opět zakryjeme, pečeme další...

7. 

Odkryjeme a necháme 15 minut zapéct ze strany na níž je otočené. Pak ho opět otočíme a necháme zapéct do křupava z druhé strany.

Odkryjeme a necháme 15 minut zapéct ze strany na...

8. 

Kuře vyjmeme. Vyndáme zevnitř hrušky a spolu se zázvorem a výpekem je vložíme do hrnce.

Kuře vyjmeme. Vyndáme zevnitř hrušky a spolu...

9. 

Obsah hrnce rozmixujeme ponorným mixérem na hladkou omáčku.

Obsah hrnce rozmixujeme ponorným mixérem na...

10. 

Kuře rozporcujeme a omáčkou přeléváme při servírování jednotlivé porce.

Kuře rozporcujeme a omáčkou přeléváme při...

Dobrou chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit