Zázvorovo-medové kuře na hruškách
Chutné pečené kuře s jemnou, ostro-sladkou omáčkou. Podáváme s rýží.
recept,fotorecept,med,hruška,kuře,zázvor kořen,Kuřecí maso,Bezlepkové,Bezlaktózové
Kuřecí maso
Ingredience
Ingredience
hruška | 500 | gramů | |
kuře | 1.5 | kilogram | |
med | 30 | gramů | |
olej olivový | 20 | mililitrů | |
sůl | 2 | čajové lžičky | |
voda | 150 | mililitrů | |
zázvor kořen | 30 | gramů | |
zázvor mletý | 1 | čajová lžička |
Recept
1.
med 30 gramů • olej olivový 20 mililitrů • sůl 1 čajová lžička • zázvor mletý 1 čajová lžička
Med rozmícháme s olejem, solí a zázvorem.
3.
kuře 1.5 kilogram • sůl 1 čajová lžička
Kuře omyjeme a zevnitř nasolíme. Vložíme ho do pekáče a na povrchu celé potřeme medovou marinádou. Dovnitř kuřete vložíme část hrušek a ostatní rozložíme kolem něj.
4.
zázvor kořen 30 gramů
Na kuře položíme plátky čerstvého zázvoru. Pekáč uzavřeme a dáme péct do vyhřáté trouby na půl hodiny.
6.
Kuře otočíme a opět zakryjeme, pečeme další půlhodinu.
7.
Odkryjeme a necháme 15 minut zapéct ze strany na níž je otočené. Pak ho opět otočíme a necháme zapéct do křupava z druhé strany.
8.
Kuře vyjmeme. Vyndáme zevnitř hrušky a spolu se zázvorem a výpekem je vložíme do hrnce.
9.
Obsah hrnce rozmixujeme ponorným mixérem na hladkou omáčku.
10.
Kuře rozporcujeme a omáčkou přeléváme při servírování jednotlivé porce.
Dobrou chuť!