Zavařujeme pikantní okurky
Pikantní okurky ve sladkokyselém nálevu. Z uvedeného množství 5-8 cm okurek zavaříme 7 kusů 0,7 l zavařovacích sklenic.
recept,fotorecept,okurka nakládačka,kopr,paprika - beraní rohy,Zavařeniny,Bezlepkové,Bezlaktózové
Zavařeniny
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 200 | gramů | |
kopr | - | ||
nakládač na zeleninu | 100 | gramů | |
ocet | ½ | litru | |
okurka nakládačka | 3 | kilogramy | |
paprika - beraní rohy | 100 | gramů | |
voda | 1.75 | litru |
Recept
1.
voda 1.75 litru • nakládač na zeleninu 100 gramů • cukr krystalový 200 gramů • ocet ½ litru
V hrnci přivedeme k varu vodu, nakladač, cukr, ocet a 5 minut povaříme. Nálev necháme vychladnout.
3.
kopr • paprika - beraní rohy 100 gramů
Připravíme si a umyjeme menší snítky kopru a beraní rohy. Beraní rohy nakrájíme na asi 0,5 cm široká kolečka.
4.
Do čistých zavařovacích sklenic ukládáme co nejtěsněji okurky, které prokládáme kolečky pikantních beraních rohů. Na spodek sklenice ukládáme delší okurky, nahoru kratší.
5.
Okurky ve sklenicích zalijeme pomocí naběračky vychlazeným nálevem. Nálev nalijeme asi 1 cm pod okraj zavařovací sklenice.
6.
Sklenice uzavřeme čistými zavařovací víčky (podle druhu sklenice) ...
7.
... podle potřeby přejedeme po okraji víčka tupou stranou příborového nože.
8.
Sterilujeme v zavařovacím hrnci při teplotě 90 °C 5 minut. Horké sklenice opatrně z hrnce vyjmeme, zabalíme do deky a necháme v dece vychladnout.
Dobrou chuť!