Zasněžené stromečky
Recept na jemé čokoládové stromečky ozdobené bílou polevou.
recept,fotorecept,čokoláda 85%,Suché pečivo,Vánoční recepty
Suché pečivo
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 80 | gramů | |
kakao - prášek | 1 | polévková lžíce | |
kypřicí prášek do pečiva | 1 | čajová lžička | |
mouka hladká | 300 | gramů | |
máslo | 200 | gramů | |
poleva cukrářská bílá | 100 | gramů | |
povidla rybízová | 1 | kus | |
vaječný žloutek | 1 | kus | |
čokoláda 85% | 100 | gramů |
Recept
1. Příprava těsta
mouka hladká 300 gramů • vaječný žloutek 1 kus • máslo 200 gramů • cukr moučkový 80 gramů • kypřicí prášek do pečiva 1 čajová lžička • kakao - prášek 1 polévková lžíce
Mouku nasypeme do mísy. Přidáme kakao, kypřící prášek a moučkový cukr. Máslo necháme povolit a nakrájíme ho na menší kousky. Ty pak spolu s vaječným žloutkem přidáme do mouky.
2. Vypracujeme těsto
čokoláda 85% 100 gramů
Nakonec přidáme najemno nastrouhanou hořkou čokoládu. Těsto rukama vypracujeme, vytvarujeme kouli, kterou necháme hodinu odpočinout na chladem místě.
3. Vykrajujeme
Těsto si rozdělíme na menší části, které pak postupně vyválíme na pomoučeném vále. Vykrajujeme hvězdičky tří velikostí.
4. Pečeme
Hvězdičky ukládáme na plech vyložený papírem na pečení a vložíme do trouby. Pečeme 10 minut na 150 °C. Hotové hvězdičky necháme vychladnout.
5. Slepujeme
povidla rybízová 1 kus
Hvězdičky slepíme marmeládou. Dáváme tři hvězdičky na sebe, abychom vytvořili stromečky.
Dobrou chuť!