Zapékané plněné žampiony
Pokrm vhodný nejen na Halloween. Připomíná strašidelné hlavy plné červíků. :) Podáváme s bramborovým pyré.
recept,fotorecept,cibule,vepřové mleté maso,žampiony,Vepřové maso,Halloween,,Bezlepkové,Bezlaktózové
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
cibule | 1 | kus | |
olej slunečnicový | 30 | mililitrů | |
paprika červená mletá | ½ | čajové lžičky | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
vepřové mleté maso | 300 | gramů | |
voda | 1 | decilitr | |
žampiony | 600 | gramů |
Recept
1.
cibule 1 kus • olej slunečnicový 30 mililitrů • vepřové mleté maso 300 gramů • sůl 1 čajová lžička • paprika červená mletá ½ čajové lžičky • voda 1 decilitr
Cibuli nadrobno nakrájíme a zpěníme na oleji. Přidáme mleté maso, sůl, mletou červenou papriku, chvíli osmahneme, podlijeme vodou a 15 minut dusíme pod pokličkou.
2.
žampiony 600 gramů
Žampiony omyjeme, očistíme a opatrně jim odstraníme nožičky, abychom nepoškodili kloboučky. Nožičky žampionů nadrobno nasekáme a po 15 minutách přidáme k masu, dále vše spolu dusíme ještě 10 minut.
3.
Náplní naplníme žampiony, vložíme je na suchý pekáč a v předem rozehřáté troubě 10 minut zapečeme.
Dobrou chuť!