Zapékané bramborové halušky s kuřecím masem
Recept na přípravu bramborových halušek, zapékaných s kuřecím masem a zeleninou.
recept,fotorecept,brambory,kuřecí prsa,Kuřecí maso
Kuřecí maso
Ingredience
Ingredience
brambory | 430 | gramů | |
hrášek | 50 | gramů | |
kukuřice sterilovaná | 80 | gramů | |
kuřecí prsa | 300 | gramů | |
mouka polohrubá | 250 | gramů | |
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
slanina oravská | 100 | gramů | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 200 | mililitrů | |
sýr polotvrdý | 100 | gramů | |
sýr tavený | 60 | gramů | |
sůl | 1 | ||
sůl | 1 | čajová lžička | |
sůl zeleninová | 3 | čajové lžičky | |
vejce slepičí | 1 | kus | |
česnek | 2 | stroužky |
Recept
1. Příprava těsta
brambory 430 gramů • vejce slepičí 1 kus • sůl 1 ĆL • mouka polohrubá 250 gramů
Brambory očistíme a nastrouháme najemno. Přidáme vejce, sůl, mouku a vymícháme polotuhé těsto.
2.
Halušky uvaříme ve slané vodě asi 3-4 minuty. Scedíme a propláchneme studenou vodou.
4.
kuřecí prsa 300 gramů • sůl 1 čajová lžička • pepř černý mletý ½ čajové lžičky • sůl zeleninová 3 čajové lžičky
Přidáme kuřecí maso nakrájené na malé kousky. Osolíme, opepříme a chvíli opékáme.
6.
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 200 mililitrů • sýr tavený 60 gramů • česnek 2 stroužky
Po chvíli zalijeme smetanou, přidáme tavený sýr a česnek. Omáčku chvíli povaříme, dokud se rozpustí sýr.
7.
Do zapékací misky nebo na malý pelch navrstvíme halušky.
8.
Halušky přelijeme kuřecí směsí a dáme péct na 200 °C asi 15 minut.
10.
Zapékáme ještě 5 minut do rozpuštění sýra.
Dobrou chuť!