Zapečené brambory s lečem
Výborné zapečené a prokládané brambory s lečem.
recept,fotorecept,brambory,lečo sterilované,Bezmasá jídla,Bezlepkové
Bezmasá jídla
Ingredience
Ingredience
brambory | 2.5 | kilogram | |
cibule | 200 | gramů | |
cibulka jarní | - | ||
lečo sterilované | 700 | gramů | |
mléko | 400 | mililitrů | |
pepř černý mletý | 1 | čajová lžička | |
sádlo | - | ||
sůl | 2 | čajové lžičky | |
sůl | - | ||
uzenina | - | ||
vejce slepičí | 3 | kusy | |
voda | - |
Recept
1.
brambory 2.5 kilogram • sůl • voda
Brambory uvaříme ve slané vodě ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky (protlačíme přes kolečko na krájení brambor na bramborový salát).
2.
cibule 200 gramů • lečo sterilované 700 gramů • uzenina • cibulka jarní
Cibuli očistíme, pokrájíme nadrobno a přidáme k bramborám. Pro zpestření můžeme použít i jarní cibulku. Přilijeme lečo i s nálevem. Můžeme přidat na kolečka nakrájenou uzeninu (párky).
3.
sádlo • mléko 400 mililitrů • vejce slepičí 3 kusy • sůl 2 čajové lžičky • pepř černý mletý 1 čajová lžička
Vepřovým sádlem vymažeme pekáč a bramborovou směs rovnoměrně rozložíme. Mléko, vejce, sůl a pepř dobře rozmícháme a zalijeme bramborovou směs. Propícháme vidličkou, aby se tekutina lépe vsákla.
4.
Pečeme při 180 °C asi 40 minut, odkryté zapečeme 20 minut.
Dobrou chuť!