Zapečená zelenina na bramborách
Lehké a zdravé zeleninové jídlo.
recept,fotorecept,brambory,brokolice,zelenina mrazená,mléko,vejce slepičí,Bezmasá jídla,Bezlepkové
Bezmasá jídla
Ingredience
Ingredience
brambory | 500 | gramů | |
brokolice | 500 | gramů | |
mléko | 500 | mililitrů | |
pepř černý mletý | 1 | čajová lžička | |
pórek | 300 | gramů | |
sůl | 2 | čajové lžičky | |
vejce slepičí | 4 | kusy | |
zelenina mrazená | 700 | gramů |
Recept
1.
brambory 500 gramů • brokolice 500 gramů • pórek 300 gramů • zelenina mrazená 700 gramů
Brambory uvaříme ve slupce, vychladíme, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Brokolici opláchneme pod tekoucí vodou, rozebereme na růžičky a 5 minut povaříme na páře. Pórek omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka. Mrazenou zeleninu opláchneme pod tekoucí vodou na sítku a necháme okapat. Hluboký pekáč potřeme olejem a poklademe na dno brambory.
2.
Přidáme vrstvu brokolice, pórek a vrstvu míchané mrazené zeleniny.
3.
mléko 500 mililitrů • vejce slepičí 4 kusy • sůl 2 čajové lžičky • pepř černý mletý 1 čajová lžička
Zeleninu zalijeme vajíčky rozmíchanými v mléce se solí a pepřem. Pečeme cca 30 minut na středním stupni v rozehřáté troubě, případně déle, do zpevnění celého obsahu pekáče (při zatřesení pekáčem se obsah nesmí třást). Pokud se nám zelenina nahoře začne velmi zapékat - hnědnout, přikryjeme ji kouskem alobalu.
Dobrou chuť!