Žampionová omáčka s knedlíkem
Houbová omáčka podávaná s knedlíkem.
recept,fotorecept,žampiony,Omáčky a prívarky,
Omáčky a prívarky
Kategorie
Omáčky a prívarky ›
Ingredience
Ingredience
cibule | 80 | gramů | |
mléko | 200 | mililitrů | |
mouka hladká | 20 | gramů | |
olej olivový | 4 | polévkové lžíce | |
smetana sladká na vaření | 200 | mililitrů | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
voda | 5 | polévkových lžic | |
voda | 100 | mililitrů | |
žampiony | 500 | gramů |
Recept
1.
cibule 80 gramů • olej olivový 4 polévkové lžíce • sůl 1 čajová lžička • voda 5 polévkových lžic • žampiony 500 gramů • voda 100 mililitrů • mléko 200 mililitrů • smetana sladká na vaření 200 mililitrů • mouka hladká 20 gramů
Cibuli očistíme, nadrobno nakrájíme, osmažíme na olivovém oleji, přidáme sůl a pár lžic vody, 5 minut podusíme. Žampiony omyjeme, nakrájíme na plátky, přidáme je k cibuli, posypeme paprikou, podlijeme vodou a 10 minut dusíme. V misce rozmícháme mléko, smetanu a hladkou mouku, zalijeme žampiony a omáčku uvaříme do zhoustnutí.
Dobrou chuť!