Žampionová krémová polévka
Na tuto polévku vám budou stačit nožičky ze žampionů. Kloboučky použijte na jiný pokrm z těchto chutných hub.
recept,fotorecept,smetana sladká na vaření,mléko,žampiony nožičky,Houbové polévky
Houbové polévky
Kategorie
Houbové polévky ›
Ingredience
Ingredience
cibule | 80 | gramů | |
kmín mletá | ½ | čajové lžičky | |
mléko | 250 | mililitrů | |
mouka hladká | 1 | polévková lžíce | |
olej olivový | 2 | polévkové lžíce | |
petrželová nať | - | ||
pšeničná krupice | 3 | polévkové lžíce | |
smetana sladká na vaření | 250 | mililitrů | |
sůl | - | ||
vejce slepičí | 1 | kus | |
voda | 500 | mililitrů | |
žampiony nožičky | 500 | gramů |
Recept
1.
žampiony nožičky 500 gramů
Žampiony očistíme a omyjeme. Kloboučky, které podle potřeby můžeme také použít do polévky, oddělíme od nožiček.
2.
olej olivový 2 polévkové lžíce • cibule 80 gramů • voda 500 mililitrů • sůl • kmín mletá ½ čajové lžičky
Cibuli očistíme, nakrájíme a zpěníme na oleji. Přidáme nakrájené žampionové nožičky. Zalijeme vodou, osolíme, přidáme kmín a vaříme cca 15 minut pod pokličkou.
3.
Obsah hrnce důkladně rozmixujeme ponorným mixérem.
4.
smetana sladká na vaření 250 mililitrů • mléko 250 mililitrů • mouka hladká 1 polévková lžíce
Ve smetaně a mléce rozmícháme hladkou mouku. Přilijeme k rozmixovaným žampionům a převaříme.
5.
vejce slepičí 1 kus • pšeničná krupice 3 polévkové lžíce
Z vajíčka a krupice vymícháme těsto na noky, které necháme chvíli odstát - krupice nabobtná. Noky protlačíme do vařící polévky, a povaříme než vyplavou na povrch.
Dobrou chuť!