Žampionová kari omáčka
Smetanová omáčka jemné chuti, plná žampionů. Podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.
recept,fotorecept,koření kari,žampiony,Omáčky a prívarky,Vegetariánské recepty,
Omáčky a prívarky
Ingredience
Ingredience
cibule | 200 | gramů | |
koření kari | 1 | čajová lžička | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 100 | mililitrů | |
mouka hladká | 40 | gramů | |
olej řepkový | 30 | mililitrů | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 200 | mililitrů | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
voda | 300 | mililitrů | |
žampiony | 500 | gramů |
Recept
1.
cibule 200 gramů • olej řepkový 30 mililitrů
Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a osmahneme na oleji.
4.
sůl 1 čajová lžička • voda 300 mililitrů
Přidáme je k cibuli, osolíme, promícháme, podlijeme vodou a 10 minut dusíme.
5.
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 100 mililitrů • smetana ke šlehání (30-33% tuku) 200 mililitrů • mouka hladká 40 gramů
V mléce a smetaně rozmícháme mouku a směsí zalijeme žampiony.
6.
Převaříme.
Dobrou chuť!