Výborná bábovka
Recept na jednoduchou výbornou bábovku.
recept,fotorecept,vejce slepičí,cukr krystalový,kakao - prášek,Bábovky
Bábovky
Kategorie
Bábovky ›
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 150 | gramů | |
kakao - prášek | 1 | polévková lžíce | |
mouka hladká | 100 | gramů | |
mouka polohrubá | 150 | gramů | |
mouka polohrubá | - | ||
máslo | - | ||
olej slunečnicový | 100 | mililitrů | |
vejce slepičí | 5 | ||
voda | 200 | mililitrů |
Recept
1.
vejce slepičí 5 ks • cukr krystalový 150 gramů • voda 200 mililitrů • olej slunečnicový 100 mililitrů • mouka hladká 100 gramů • mouka polohrubá 150 gramů
V míse utřeme žloutky s cukrem, přidáme vodu a olej. Ve druhé míse vyšleháme z bílků sníh. K vajíčkům postupně, na střídačku, lehce vmícháme sníh a mouky s práškem do pečiva.
2.
Dvě třetiny těsta vlijeme do bábovkové formy vymazané máslem a vysypané moukou.
4.
Kakaové těsto vlijeme do prvního těsta a naházíme do něj kousky nalámané čokolády.
5.
Bábovku pečeme 50 minut při 160 °C.
Dobrou chuť!