Vločkový nákyp
Sladký nákyp, plný vlákniny, bude chutnat zejména dětem. Dospělí, zvláště muži, si ho rádi dají jako zákusek. :) Podáváme s višňovým nebo jiným oblíbeným kompotem.
recept,fotorecept,mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%,vločky ovesné,Sladká jídla
Sladká jídla
Kategorie
Sladká jídla
Ingredience
Ingredience
cukr třtinový | 100 | gramů | |
cukr třtinový | 1 | čajová lžička | |
kokos strouhaný | - | ||
kompotová šťáva | 150 | mililitrů | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 500 | mililitrů | |
máslo | 50 | gramů | |
máslo | - | ||
sůl | 1 | špetka | |
vaječný bílek | 3 | kusy | |
vaječný žloutek | 3 | kusy | |
višňový kompot | - | ||
vločky ovesné | 250 | gramů | |
voda | 500 | mililitrů | |
škrob kukuřičný | ½ | čajové lžičky |
Recept
1.
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 500 mililitrů • voda 500 mililitrů • cukr třtinový 50 gramů • vločky ovesné 250 gramů
Mléko a vodu nalijeme do hrnce, přidáme cukr a vločky. Přivedeme do varu a za stálého míchání 5 minut povaříme.
3.
Vychladíme ve vodní lázni.
5.
Ovesnou kaši smícháme se žloutky.
7.
Sníh vmícháme do kaše.
8.
Těsto vylijeme do nákypové formy nebo na pekáč (22 x 32 cm), vymazaný máslem a vysypaný kokosem.
9.
Pečeme 40 min. při teplotě 180 °C.
10.
kompotová šťáva 150 mililitrů • škrob kukuřičný ½ čajové lžičky • cukr třtinový 1 čajová lžička
V kompotové šťávě rozmícháme trochu kukuřičného škrobu. Provaříme. Šťávu můžeme také podle chuti přisladit.
Dobrou chuť!