Vlašský salát
Tradiční recept na legendární majonézový salát se salámem a kořenovou zeleninou.
recept,fotorecept,brambory,dietní salám,majonéza,Masové saláty,Bezlepkové
Masové saláty
Ingredience
Ingredience
brambory | 350 | gramů | |
celer | 40 | gramů | |
cukr moučkový | 1 | čajová lžička | |
dietní salám | 200 | gramů | |
hořčice dijonská | 1 | čajová lžička | |
hrášek sterilovaný | 1 | polévková lžíce | |
majonéza | 200 | gramů | |
mrkev | 60 | gramů | |
ocet | 1 | polévková lžíce | |
okurka sterilovaná kyselá | 100 | gramů | |
pepř černý mletý | ¼ | čajové lžičky | |
sůl | ½ | čajové lžičky | |
worcester | 1 | čajová lžička |
Recept
1.
brambory 350 gramů • mrkev 60 gramů • celer 40 gramů
Kořenovou zeleninu očistíme, brambory oloupeme, omyjeme a uvaříme ve slané vodě doměkka.
2.
Po vychladnutí ji nakrájíme na malé kostičky a vložíme do mísy.
5.
hrášek sterilovaný 1 polévková lžíce • hořčice dijonská 1 čajová lžička • pepř černý mletý ¼ čajové lžičky • ocet 1 polévková lžíce • worcester 1 čajová lžička • majonéza 200 gramů • cukr moučkový 1 čajová lžička • sůl ½ čajové lžičky
Přidáme uvedené ingredience.
6.
Vše dobře promícháme a je hotovo. Uchováváme v chladu. Podáváme s pečivem.
Dobrou chuť!