Větrníky s guacamole
Recept na chutné slane větrníky z odpalovaného těsta plněné luštěninovou nádivkou.
recept,fotorecept,fazole,avokádo,Slané chuťovky
Slané chuťovky
Kategorie
Slané chuťovky ›
Ingredience
Ingredience
avokádo | 1 | kus | |
cibule červená | 2 | kusy | |
citronová šťáva | 2 | polévkové lžíce | |
fazole | 300 | gramů | |
mouka hladká | 80 | gramů | |
máslo | 80 | gramů | |
okurka salátová | 150 | gramů | |
rajčata | 170 | gramů | |
sůl | 1.5 | čajové lžičky | |
vejce slepičí | 2 | kusy | |
voda | 150 | mililitrů | |
česnek | 2 | stroužky |
Recept
1.
voda 150 mililitrů • máslo 80 gramů • mouka hladká 80 gramů • sůl ½ čajové lžičky
V hrnci přivedeme k varu vodu, přidáme ropuštěné máslo. Když vše spolu dobře promíchané, přidáme najednou veškerou mouku a osolíme. Pořádně mícháme, aby se těsto odlepovalo od stran hrnce. Odstavíme a necháme vychladnout.
3.
Troubu předehřejeme na 220 °C. Na plech vyložený pečícím papírem nanášíme kopečky s průměrem 8 cm. Těsto pečeme 20 minut na 220 °C.
4.
fazole 300 gramů • avokádo 1 kus • citronová šťáva 2 polévkové lžíce • rajčata 170 gramů • cibule červená 2 kusy • okurka salátová 150 gramů • sůl 1 čajová lžička • česnek 2 stroužky
Fazole a avokádo rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme citronovou šťávu, nadrobno nakrájené rajče, cibuli a okurku. Nakonec do nádivky přidáme prolisovaný česnek. Celé pořádně promícháme a osolíme. Vychlazené větrníky překrojíme a naplníme nádivkou.
Dobrou chuť!