Veselá plněná bábovka
Jemný, pestrý, chutný zákusek.
recept,fotorecept,čokoláda,džem rybízový,Bábovky,Velikonoční recepty
Bábovky
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 4 | polévkové lžíce | |
cukrářské zdobení - pestré | - | ||
džem rybízový | 3 | polévkové lžíce | |
kypřicí prášek do pečiva | ½ | balení | |
mléko | 50 | mililitrů | |
mouka polohrubá | 4 | polévkové lžíce | |
mouka polohrubá | - | ||
máslo | 100 | gramů | |
máslo | - | ||
vaječný bílek | 4 | kusy | |
vaječný žloutek | 6 | ||
voda | 4 | polévkové lžíce | |
čokoláda | 75 | gramů |
Recept
1. Bábovka
vaječný žloutek 4 kusy • cukr moučkový 4 polévkové lžíce • voda 4 polévkové lžíce
Žloutky utřeme s cukrem a vodou.
2.
mouka polohrubá 4 polévkové lžíce • kypřicí prášek do pečiva ½ balení
K vajíčkům vmícháme mouku s kypřícím práškem.
4.
Těsto vylijeme do menší bábovkové formy vymazané máslem a vysypané moukou. Bábovku upečeme v rozehřáté troubě na 200 °C 15 - 20 minut.
5. Čokoládový krém
čokoláda 75 gramů • mléko 50 mililitrů
Čokoládu rozpustíme v mléce ve vodní lázni.
8. Plnění bábovky
džem rybízový 3 polévkové lžíce
Bábovku překrojíme na tři vrstvy. Na spodní vrstvu rozetřeme marmeládu a položíme na ně střední vrstvu.
9.
Na střední vrstvu naneseme polovinu krému.
10.
Položíme poslední vrstvu a celou bábovku potřeme druhou polovinou krému.
12.
Dobrou chuť!