Vepřový závitek s cuketou
Podáváme s lehkým bramborovým pyré.
recept,fotorecept,cuketa,vepřová kýta,Vepřové maso,Bezlepkové
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
cibule | 150 | gramů | |
cuketa | 400 | gramů | |
olej olivový | 80 | mililitrů | |
paprika červená mletá | 1.5 | čajové lžičky | |
pepř černý mletý | ½ | ||
sýr Gouda | 80 | gramů | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
vepřová kýta | 600 | gramů | |
voda | 150 | mililitrů | |
česnek | 4 | stroužky |
Recept
2.
olej olivový 30 mililitrů • cibule 150 gramů
V hrnci zahřejeme olej a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou očištěnou cibuli. Vložíme cuketu, promícháme, osolíme a pod pokličkou dusíme 10 minut. Občas promícháme.
3.
česnek 2 stroužky
Do hotové cukety přidáme prolisované stroužky česneku, promícháme a necháme vychladnout.
5.
sůl 1 čajová lžička • paprika červená mletá 1 čajová lžička • pepř černý mletý ½ Ćl
Maso rozložíme na desku tak, aby se okraje překrývaly. Posypeme ho paprikou, pepřem a solí.
6.
sýr Gouda 80 gramů
Pod maso podložíme kuchyňskou nit v rovnoměrných, asi 5 cm odstupech. Na maso položíme vrstvu strouhaného sýra a na sýr naložíme chladnou cuketu.
7.
Okraje masa co nejpevněji přitlačíme k sobě a stáhneme připravenou nití.
8.
voda 150 mililitrů • olej olivový 50 mililitrů • paprika červená mletá ½ čajové lžičky • česnek 2 stroužky
Hotový závitek přendáme do hlubokého pekáče. Podlijeme vodou a olivovým olejem. Povrch potřeme paprikou a prolisovaným česnekem. Pekáč uzavřeme a pečeme při 170-180 °C 1 hodinu.
9.
Upečený závitek necháme lehce vychladnout a nakrájíme ho ostrým nožem na plátky.
Dobrou chuť!