Vepřový řízek v bramborovém těstě
Oběd hodný neděle. :) Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovou oblohou.
recept,fotorecept,brambory,maso vepřové - řízky,Vepřové maso
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
brambory | 4 | kusy | |
majoránka | 2 | čajové lžičky | |
maso vepřové - řízky | 4 | kusy | |
mléko | 1 | decilitr | |
mouka hladká | 4 | polévkové lžíce | |
olej fritovací | - | ||
strouhanka | - | ||
sůl | 2 | čajové lžičky | |
vejce slepičí | - | ||
česnek | 3 | stroužky |
Recept
1. Příprava bramborové směsi
brambory 4 kusy • sůl 2 čajové lžičky • mléko 1 decilitr • vejce slepičí • majoránka 2 čajové lžičky • česnek 3 stroužky • mouka hladká 4 polévkové lžíce • strouhanka
Brambory očistíme, omyjeme a nastrouháme. Přidáme sůl, mléko, vejce, majoránku, mouku a prolisovaný česnek. Pokud je těsto řídké přidáme jednu až dvě lžíce strouhanky. Těsto musí být hustší.
2. Vepřové řízky
maso vepřové - řízky 4 kusy • olej fritovací
Maso nakrájené na řízky na tenko vyklepeme, omyjeme a osušíme. Jemně každý řízek posolíme. V pánvi rozehřejeme olej. Vložíme vrstvu bramborové směsi, položíme na ni vepřový řízek a zakryjeme ho vrstvou bramborové směsi. Pánev zakryjeme pokličkou a pomalu smažíme 20 minut, odkryjeme, řízky obrátíme a z druhé strany 10 - 15 minut dosmažíme.
Dobrou chuť!