Vepřový guláš se žampiony
Tradiční guláš doplněný o žampiony podáváme s chlebem.
recept,fotorecept,cibule,vepřová kýta,žampiony,Masové polévky,Recepty maďarské kuchyně,Bezlepkové,Bezlaktózové
Masové polévky
Recepty maďarské kuchyně
Ingredience
Ingredience
brambory | 150 | gramů | |
cibule | 300 | gramů | |
hořčice dijonská | 1 | polévková lžíce | |
majoránka | ½ | čajové lžičky | |
pepř černý mletý | - | ||
sádlo | 2 | polévkové lžíce | |
sůl | - | ||
vepřová kýta | 500 | gramů | |
voda | 1 | litr | |
žampiony | 250 | gramů |
Recept
2.
vepřová kýta 500 gramů • voda 1 litr • brambory 150 gramů
Přidáme na větší kousky nakrájené maso. Když se maso zatáhne, podlijeme vodou. Přidáme jednu středně velkou, najemno nastrouhanou bramboru. Vaříme 30 minut.
4.
sůl • pepř černý mletý • hořčice dijonská 1 polévková lžíce • majoránka ½ čajové lžičky
Dochutíme solí, pepřem, hořčicí a majoránkou. Případně dolijeme vodu. Vaříme dalších 30 minut.
Dobrou chuť!