Vepřovo-hovězí sekaná s vejcem
Velká, míchaná plněná sekaná.
recept,fotorecept,vejce slepičí,vejce slepičí,vepřová plec,hovězí plec,Vepřové maso,Hovězí maso
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
cibule | 150 | gramů | |
hovězí plec | 800 | gramů | |
pepř černý mletý | 1 | čajová lžička | |
rohlík bílý | 4 | kusy | |
strouhanka | - | ||
sádlo | - | ||
sůl | 1.5 | čajové lžičky | |
vejce slepičí | 10 | ||
vepřová plec | 800 | gramů | |
česnek | 4 | stroužky |
Recept
1.
vejce slepičí 6 ks
Vajíčka omyjeme a uvaříme natvrdo (10 minut). Horkou vodu slijeme a vajíčka zalijeme studenou vodou. Po vychladnutí je oloupeme.
3.
cibule 150 gramů • česnek 4 stroužky • vejce slepičí 4 kusy • sůl 1.5 čajové lžičky • pepř černý mletý 1 čajová lžička
Cibuli očistíme a na jemno nakrájíme. Přidáme spolu s očištěným a prolisovaným česnekem k masu. Osolíme, opepříme a do směsi přidáme 4 vejce.
4.
Rukou dobře promícháme.
5.
Na flexibilní destičku nasypeme přiměřené množství strouhanky. Masovou směs rozložíme na destičku do tvaru obdélníku 40x25 cm. Na střed poklademe vajíčka a zabalíme.
6.
Sekanou převalíme na okraj destičky...
8.
Zakryjeme a pečeme při 200 °C 45 minut. Potom odkryjeme a 30 minut při teplotě 180 °C dopečeme.
Dobrou chuť!