Vepřové řízky se švestkovými povidly
Recept na přípravu vepřových řízků v parním hrnci se salátovou přílohou
recept,fotorecept,vepřové karé,povidla švestková,Vepřové maso,Recepty pro parní hrnec,Bezlepkové,Bezlaktózové
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
koření nové | ½ | čajové lžičky | |
ocet jablečný | - | ||
olej dýňový | 1 | polévková lžíce | |
paprička chili čerstvá | 1 | kus | |
pepř černý mletý | - | ||
povidla švestková | 2 | polévkové lžíce | |
salát ledový | 1 | kus | |
sójová omáčka | 1 | polévková lžíce | |
sůl | - | ||
vepřové karé | 600 | gramů | |
česnek | 1 | stroužek |
Recept
1.
vepřové karé 600 gramů • povidla švestková 2 polévkové lžíce • sójová omáčka 1 polévková lžíce • sůl • koření nové ½ čajové lžičky
Řízky jemně osolíme a z obou stran potřeme švestkovými povidly smíchaným se sójovou omáčkou a novým kořením.
2.
Řízky vložíme do spodní nádoby parního hrnce, paříme 30 minut. Během paření řízků si připravíme přílohu.
3.
salát ledový 1 kus • paprička chili čerstvá 1 kus • česnek 1 stroužek • olej dýňový 1 polévková lžíce • pepř černý mletý • ocet jablečný
Salát nakrájíme na menší kousky, přidáme na kolečka nakrájenou chilli papričku a nadrobno nasekaný česnek. Takto připravený salát opepříme, pokapeme dýňovým olejem a ochutíme jablečným octem.
Dobrou chuť!