Vepřové medailonky v zeleninové omáčce
Vepřové v jemné omáčce z mrkve, brokolice a květáku. Podáváme s haluškami nebo knedlíkem.
recept,fotorecept,vepřová plec,zelenina zmrazená (mrkev, brokolice, květák),Vepřové maso
Vepřové maso
Kategorie
Vepřové maso ›
Ingredience
Ingredience
cibule | 200 | gramů | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 500 | mililitrů | |
mouka hladká | 10 | gramů | |
olej olivový | 30 | mililitrů | |
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
sůl | - | ||
vepřová plec | 600 | gramů | |
voda | 500 | mililitrů | |
zelenina zmrazená (mrkev, brokolice, květák) | 700 | gramů | |
česnek | 2 | stroužky |
Recept
1.
cibule 200 gramů • olej olivový 30 mililitrů
Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a osmahneme na oleji.
2.
vepřová plec 600 gramů
Vyšší kousky vepřové plece očistíme od tuku, omyjeme a pokrájíme na plátky. Maso přidáme k cibuli a mícháme než se zatáhne.
3.
sůl 1 čajová lžička • pepř černý mletý ½ čajové lžičky • česnek 2 stroužky • voda 500 mililitrů
Přisypeme sůl, pepř, přidáme prolisované stroužky česneku a přilijeme vodu. Vaříme pod pokličkou, za občasného míchání, 20 minut.
4.
zelenina zmrazená (mrkev, brokolice, květák) 700 gramů
Mrazenou zeleninu propláchneme pod tekoucí vodou a přidáme ji k masu. Promícháme a dále vše společně vaříme pod pokličkou dalších 20 minut.
5.
Během vaření se voda v hrnci téměř vypaří. Z hrnce vyjmeme maso.
6.
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 500 mililitrů • mouka hladká 10 gramů • sůl
Do hrnce, k zelenině, přilijeme mléko a přidáme mouku. Vše spolu rozmixujeme, vrátíme na oheň a přivedeme do varu. Omáčku podle chuti dosolíme.
7.
Do omáčky vložíme medailonky masa. Můžeme podávat.
Dobrou chuť!