Vepřové maso v mrkvové krémové omáčce

Chutný oběd nejen pro děti. Podáváme s těstovinami.
recept,fotorecept,vepřová kýta,mrkev,smetana kyselá (14-18% tuku),Vepřové maso,Recepty na jídla pro děti
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
cibule | 150 66 | gramů kcal | |
mléko | 200 96 | mililitrů kcal | |
mouka hladká | 20 70 | gramů kcal | |
mrkev | 200 90 | gramů kcal | |
olej slunečnicový | 30 270 | mililitrů kcal | |
smetana kyselá (14-18% tuku) | 400 640 | gramů kcal | |
sůl | 1.5 0 | čajové lžičky kcal | |
vepřová kýta | 600 1026 | gramů kcal | |
voda | 200 0 | mililitrů kcal |
Recept
1.
cibule 150 gramů • olej slunečnicový 30 mililitrů
Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a osmahneme na oleji.

2.
vepřová kýta 600 gramů • mrkev 200 gramů
Vepřové maso opláchneme a nakrájíme na nudličky. Mrkev očistíme a umyjeme.

3.
voda 200 mililitrů • sůl 1.5 čajové lžičky
Maso a mrkev přidáme k cibuli a chvíli restujeme. Přilijeme vodu, přidáme sůl (pro děti solíme méně, nebo vůbec) a dusíme pod pokličkou do změknutí masa.


5.
smetana kyselá (14-18% tuku) 400 gramů
Mrkev vyndáme z hrnce, přilijeme zavářku a převaříme. Hrnec odstavíme z ohně a přimícháme smetanu.

6.
Mrkev rozmixujeme ....

7.
... a přimícháme k masu.

Dobrou chuť!