Vepřové maso v jablečné omáčce
Podáváme s rýží.
recept,fotorecept,jablka,vepřová kýta,Vepřové maso,Bezlaktózové,Bezlepkové,Sezónní recepty
Vepřové maso
Kategorie
Vepřové maso › Bezlaktózové › Bezlepkové › Sezónní recepty › Sezona - Jablka (podzim) › Sezona - Jablka (zima) ›
Ingredience
Ingredience
chilli pikantní omáčka | 1 | čajová lžička | |
cibule | 100 | gramů | |
houby sušené | 10 | gramů | |
jablka | 250 | gramů | |
olej olivový | 30 | mililitrů | |
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
sůl | 1.5 | čajové lžičky | |
vepřová kýta | 400 | gramů | |
voda | 400 | mililitrů | |
voda | 2 | polévkové lžíce | |
škrob kukuřičný | 1 | čajová lžička |
Recept
1.
cibule 100 gramů • olej olivový 30 mililitrů
Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a osmahneme na oleji.
2.
jablka 250 gramů • houby sušené 10 gramů
Jablka oloupeme a nakrájíme na kousky. Houby namočíme do vody.
3.
vepřová kýta 400 gramů • sůl 1.5 čajové lžičky • pepř černý mletý ½ čajové lžičky
Maso omyjeme, nakrájíme na nudličky a přidáme k cibuli. Po zatažení masa osolíme a opepříme.
4.
Přidáme jablka, scezené houby ...
6.
škrob kukuřičný 1 čajová lžička • voda 2 polévkové lžíce
Podle potřeby zahustíme trochou kukuřičného škrobu.
Dobrou chuť!