Vepřové maso v alobalu
Porce voňavého masa s bramborami a žampiony. Jednoduchá příprava, jednoduché servírování.
recept,fotorecept,brambory,maso vepřové - řízky,česnek,Vepřové maso,Sezónní recepty,Bezlepkové,Bezlaktózové
Vepřové maso
Kategorie
Vepřové maso › Sezónní recepty › Bezlepkové › Bezlaktózové › Sezona - Česnek › Sezona - Brambory ›
Ingredience
Ingredience
brambory | 600 | gramů | |
cibule | 120 | gramů | |
maso vepřové - řízky | 4 | kusy | |
olej slunečnicový | 4 | polévkové lžíce | |
paprika červená mletá | - | ||
sůl | - | ||
voda | 150 | mililitrů | |
česnek | 6 | stroužků | |
žampiony sterilované | 120 | gramů |
Recept
1.
brambory 600 gramů • maso vepřové - řízky 4 kusy • česnek 6 stroužků • cibule 120 gramů
Brambory oloupeme, omyjeme a pokrájíme na kolečka. Vepřové řízky tence naklepeme v mikrotenových sáčcích. Očistíme česnek a cibuli. Cibuli pokrájíme na kolečka, česnek na plátky.
2.
olej slunečnicový 4 polévkové lžíce • sůl • paprika červená mletá
Připravíme si přiměřeně velké 4 kusy alobalu (hliníkové fólie). Na každý alobal nalijeme trochu oleje, poklademe brambory, cibuli, osolíme. Na brambory položíme vepřový řízek. Řízek také jemně osolíme a posypeme mletou červenou paprikou. Na řízek položíme plátky česneku ...
4.
voda 150 mililitrů
Z alobalu vytvoříme pevně uzavřené balíčky a uložíme je na pekáč. Podlijeme vodou. Pečeme v troubě při 220-250 °C 60 minut.
Dobrou chuť!