Vepřové maso s medem a vlašskými ořechy
recept,fotorecept,vepřová kýta,ořechy vlašské,med,Vepřové maso,Bezlepkové,Sezónní recepty,Bezlaktózové
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
cibule | 50 | gramů | |
med | 5 | polévkových lžic | |
olej olivový | 2 | polévkové lžíce | |
ořechy vlašské | 80 | gramů | |
pepř chilli | - | ||
pepř černý mletý | - | ||
petrželová nať | 1 | polévková lžíce | |
sůl | - | ||
vepřová kýta | 300 | gramů |
Recept
1.
vepřová kýta 300 gramů • sůl • pepř černý mletý • olej olivový 1 polévková lžíce
Vepřové maso nakrájíme na menší proužky nebo medailonky, lehce naklepeme, osolíme a opepříme, na oleji rychle z obou stran osmažíme, aby se maso zatáhlo.
2.
olej olivový 1 polévková lžíce • cibule 50 gramů • ořechy vlašské 80 gramů • med 5 polévkových lžic • petrželová nať 1 polévková lžíce
Maso vyndáme, na pánvi zahřejeme olivový olej, na kterém osmahneme cibulku. Přidáme na menší kousky nalámané vlašské ořechy a med. Vše spolu zamícháme. Posypeme petrželkou.
3.
Osolíme, opepříme, přidáme špetku chilli papriky. Vepřové kousky vrátíme zpět do pánve ke směsi z vlašských ořechů, zahřejeme, promícháme a podáváme.
Dobrou chuť!