Vepřové maso nasladko
Unikátní spojení sladko-kyselé chuti jablek se sladko-hořkou chutí sušených švestek, jemně slaně kořeněné.
recept,fotorecept,cibule,vepřová plec,jablka,Vepřové maso,Bezlepkové,Bezlaktózové,Sezónní recepty
Vepřové maso
Kategorie
Vepřové maso › Bezlepkové › Bezlaktózové › Sezónní recepty › Sezona - Jablka (zima) › Sezona - Jablka (podzim) › Sezona - Cibule ›
Ingredience
Ingredience
cibule | 250 | gramů | |
jablka | 250 | gramů | |
olej slunečnicový | 30 | mililitrů | |
paprika červená mletá | ½ | čajové lžičky | |
pepř černý mletý | ¼ | čajové lžičky | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
vepřová plec | 800 | gramů | |
voda | 100 | mililitrů | |
česnek sušený | 1 | čajová lžička | |
švestky sušené | 50 | gramů |
Recept
1.
olej slunečnicový 30 mililitrů • cibule 250 gramů • sůl 1 čajová lžička • česnek sušený 1 čajová lžička • paprika červená mletá ½ čajové lžičky • pepř černý mletý ¼ čajové lžičky
Cibuli očistíme, nakrájíme a 5 minut podusíme přikrytou na oleji. Přisypeme koření, sůl a promícháme.
2.
vepřová plec 800 gramů • voda 100 mililitrů
Maso omyjeme a nakrájíme na nudličky nebo kostičky. Přidáme ho k cibuli, po zatažení přilijeme vodu a 30 minut pod pokličkou dusíme.
3.
jablka 250 gramů • švestky sušené 50 gramů
Jablka očistíme, odstraníme jadřince a nakrájíme je na plátky. Sušené švestky opláchneme a nakrájíme na malé kousky. Ovoce přidáme k masu a vše společně dále dusíme zakryté 30 minut.
4.
Podáváme s rýží politou sladko-kyselou šťávou z udušeného masa.
Dobrou chuť!