Vepřové kostky v zeleninovo-smetanové omáčce
Podáváme s těstovinami nebo houskovým knedlíkem.
recept,fotorecept,mrkev,vepřová plec,smetana sladká na vaření,Vepřové maso,Bezlepkové
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
bobkový list | 2 | kusy | |
cibule | 100 | gramů | |
cukr krystalový | 1 | čajová lžička | |
mrkev | 250 | gramů | |
ocet | 2 | polévkové lžíce | |
olej slunečnicový | 30 | mililitrů | |
paprika červená mletá | ½ | čajové lžičky | |
pepř černý mletý | - | ||
petržel | 100 | gramů | |
smetana sladká na vaření | 200 | mililitrů | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
vepřová plec | 500 | gramů | |
voda | ½ | litru |
Recept
1.
cibule 100 gramů • petržel 100 gramů • mrkev 250 gramů • olej slunečnicový 30 mililitrů
Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na větší kousky. 10 minut ji orestujeme na oleji.
2.
vepřová plec 500 gramů • sůl 1 čajová lžička • paprika červená mletá ½ čajové lžičky • pepř černý mletý • bobkový list 2 kusy
Maso omyjeme, nakrájíme na kostičky a přidáme k zelenině. Přidáme sůl, papriku, pepř a bobkový list. Chvíli maso se zeleninou promícháváme, ...
3.
voda ½ litru • cukr krystalový 1 čajová lžička • ocet 2 polévkové lžíce
... pak přilijeme vodu, přidáme cukr a ocet. Dusíme pod pokličkou do změknutí masa.
4.
Podušené maso oddělíme od zeleniny. Zeleninu rozmixujeme ponorným mixérem.
5.
Do omáčky vložíme zpět maso, přivedeme k varu ...
7. Servírování
- s houskovým knedlíkem.
Dobrou chuť!