Vepřové koleno s paprikovými bramborami
Oblíbená pochoutka pro všechny milovníky pečených vepřových kolen. :)
recept,fotorecept,vepřové koleno přední - půlené,brambory,Vepřové maso,Sezónní recepty,Bezlepkové,Bezlaktózové
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
brambory | 800 | gramů | |
cibule | 120 | gramů | |
paprika červená mletá | 3.5 | čajové lžičky | |
sádlo | 20 | gramů | |
sůl | 2 | čajové lžičky | |
sůl | - | ||
vepřové koleno přední - půlené | 1800 | gramů | |
voda | - | ||
voda | 150 | mililitrů | |
česnek | 6 | stroužků |
Recept
1. Vaření vepřových kolen
vepřové koleno přední - půlené 1800 gramů • sůl • voda
Kolena omyjeme a vaříme ve slané vodě téměř doměkka (asi 2 hodiny). Při použití tlakového hrnce je máme uvařené za 40 minut.
2. Pečení vepřových kolen
paprika červená mletá 2 čajové lžičky • česnek 6 stroužků • sůl 1 čajová lžička
Kolena vyjmeme z hrnce a položíme na pekáč. Potřeme je paprikou, prolisovaným česnekem, posypeme solí a podlijeme vývarem (asi 250 ml).
3.
Pečeme v horké troubě asi 30-40 minut. Občas je polejeme výpekem, případně je ještě trochu podlijeme vývarem.
4. Paprikové brambory
cibule 120 gramů • sádlo 20 gramů • brambory 800 gramů
Cibuli očistíme, pokrájíme a osmažíme na sádle. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka.
5.
sůl 1 čajová lžička • paprika červená mletá 1.5 čajové lžičky • voda 150 mililitrů
Brambory vložíme do hrnce k cibuli, osolíme, posypeme paprikou, promícháme a podlijeme vodou nebo vývarem.
6.
15-20 minut dusíme pod pokličkou. Často promícháváme, aby se nepřipálily. Podle potřeby můžeme dolít ještě vývar.
7.
Koleno servírujeme s bramborami, kyselou okurkou a feferonkami.
Dobrou chuť!