Vepřové koleno pečené
Mimořádná pochoutka pro klasiky :) plná kolagenu.
recept,fotorecept,vepřové koleno,Vepřové maso,Bezlepkové,Bezlaktózové
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
kečup ostrý | 6 | polévkových lžic | |
koření grilovací | 2 | čajové lžičky | |
med | 2 | čajové lžičky | |
paprika červená mletá | 2 | čajové lžičky | |
sůl | 2 | čajové lžičky | |
vepřové koleno | 5 | ||
česnek | 8 |
Recept
1. Příprava
vepřové koleno 5 ks
Vepřové kolena omyjeme a podle potřeby jemně nožem oškrábeme po povrchu kůže, případné větší nedostatky - více chlupů na kůži, můžeme tuto část nožem odříznout v tenké vrstvě.
2. Vaření kolen
Kolena vložíme do studené vody, přidáme sůl a vaříme cca 2 hodiny. Při použití tlakového hrnce vaříme 40 minut.
3. Vykostění
Kolena vyndáme z hrnce, necháme půl hodiny vychladnout a opatrně je vykostíme.
4. Marináda
med 2 čajové lžičky • kečup ostrý 6 polévkových lžic • koření grilovací 2 čajové lžičky • paprika červená mletá 2 čajové lžičky • česnek 8 s • sůl 2 čajové lžičky
Kolena poklademe na pekáč a potřeme marinádou. Marinádu vytvoříme smícháním uvedených surovin. Podlijeme vývarem a necháme kolena odpočívat v chladu do druhého dne.
5. Pečení
Druhý den cca hodinu před podáváním, odkryté prudce 45 minut zapečeme na nejvyšším stupni v troubě. Podle potřeby ještě podlijeme vývarem.
6. Podáváme
Podáváme s čerstvým chlebem, feferonkami, kyselými okurkami, hořčicí a křenem. Dobrou chuť!
Dobrou chuť!