Vepřové hamburgery
Chutné šťavnaté vepřové hamburgery se sýrem.
recept,fotorecept,vepřové mleté maso,sýr Ementál,Vepřové maso,Recepty na letní grilování
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
cibule | 84 | gramů | |
houska | 6 | ||
okurka sterilovaná kyselá | 53 | gramů | |
paprika kapie sterilovaná | 65 | gramů | |
pepř černý mletý | - | ||
petrželová nať | - | ||
rohlík bílý | 1 | kus | |
sýr Ementál | 200 | gramů | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
vejce slepičí | 1 | kus | |
vepřové mleté maso | 500 | gramů |
Recept
1.
paprika kapie sterilovaná 65 gramů • okurka sterilovaná kyselá 53 gramů
Kapii a kyselou okurku nakrájíme na menší kousky.
2.
vepřové mleté maso 500 gramů • cibule 84 gramů
Do misky vložíme mleté vepřové maso, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli.
3.
petrželová nať • rohlík bílý 1 kus
Čerstvou nebo sušenou petrželovou nať a rohlík nakrájíme. Vložíme do masové směsi.
4.
vejce slepičí 1 kus • sůl 1 čajová lžička • pepř černý mletý
Do masové směsi přidáme ještě vejce, spolu pořádně promícháme. Nakonec osolíme, opepříme. Necháme 30 minut na chladném místě, aby se chutě promíchaly.
5.
houska 6 ks • sýr Ementál 200 gramů
Z masa tvarujeme výšší burgry, které pak na grilu nebo na grilovací pánvi z jedné i z druhé strany cca po 3 minutách opečeme. Během grilování si nakrájíme 6 asi 5 mm silných plátků sýra. Ke konci grilování, na gril přidáme rozpůlené pečivo, aby se jemně opeklo.
6.
Na spodní část housky dáme list salátu, zakryjeme opečeným masem, sýrem a na kolečka nakrájeným rajčetem. Zakryjeme horní polovinou housky.
Dobrou chuť!