Vepřová polévka
Jednoduchá gulášová polévka z vepřového masa a brambor.
recept,fotorecept,vepřová plec,brambory,Masové polévky,Recepty maďarské kuchyně,Bezlepkové,Bezlaktózové
Masové polévky
Recepty maďarské kuchyně
Kategorie
Masové polévky › Recepty maďarské kuchyně › Bezlepkové › Bezlaktózové › Sezona - Brambory ›
Ingredience
Ingredience
brambory | ½ | kilogram | |
cibule | 3 | kusy | |
koření gulášové | 2 | čajové lžičky | |
paprika | 2 | kusy | |
paprika červená mletá | 3 | čajové lžičky | |
papriková pasta gulášová - pikantní | - | ||
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
sádlo | 30 | gramů | |
sůl | 2 | čajové lžičky | |
sůl zeleninová | - | ||
vepřová plec | 1 | kilogram | |
voda | 50 | mililitrů | |
voda | 2 | litry | |
česnek | - |
Recept
1.
cibule 3 kusy • paprika 2 kusy • sádlo 30 gramů • voda 50 mililitrů
Středně velkou cibuli očistíme a nadrobno nakrájíme. Papriku vyčistíme, omyjeme a pokrájíme na proužky. V hrnci rozpustíme sádlo a cibuli s paprikou 15 minut podusíme. Podle potřeby podlijeme trochou vody.
2.
vepřová plec 1 kilogram • sůl 2 čajové lžičky • koření gulášové 2 čajové lžičky • paprika červená mletá 3 čajové lžičky • pepř černý mletý ½ čajové lžičky • voda 2 litry
Vepřové maso omyjeme, pokrájíme na kostičky a přidáme k cibulovo-paprikovému základu. Když maso zbělá - zatáhne se, přidáme sůl a koření. Zamícháme a přilijeme vodu. Vaříme 45 minut, občas promícháme.
3.
brambory ½ kilogram • sůl zeleninová • česnek • papriková pasta gulášová - pikantní
Brambory očistíme, omyjeme a pokrájíme na kostičky. Přidáme je k téměř uvařenému masu a polévku dovaříme - do změknutí všech ingrediencí (cca 20 minut). Nakonec polévku dochutíme zeleninovou solí, očištěným prolisovaným česnekem a podle chuti pikantní paprikovou pastou.
Dobrou chuť!