Vepřová játra na cibulce
Vynikající lahůdka z klasické kuchyně, která v záplavě moderních receptů a různých "proti" vypadla z jídelníčků.
recept,fotorecept,vepřová játra,cibule,Vepřové maso,Bezlepkové,Bezlaktózové
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
cibule | 4 | kusy | |
paprika červená mletá | 1 | čajová lžička | |
vepřová játra | 400 | gramů | |
voda | 4 | polévkové lžíce |
Recept
1.
vepřová játra 400 gramů
Čerstvé játra omyjeme a odstraníme z nich jemným naříznutím a vytažením případné tužší části - blány a kanálky. Nakrájíme je na plátky a nudličky cca 0,5 cm tlusté.
2.
cibule 4 kusy
Větší cibule očistíme, překrojíme na poloviny a nakrájíme na tenké měsíčky. Na pánvi zahřejeme olej, přidáme cibuli a chvíli osmahneme.
3.
paprika červená mletá 1 čajová lžička • voda 4 polévkové lžíce
Do zpěněné cibule přidáme játra, vícekrát promícháme, než se játra zbarví dobělava. Přisypeme papriku a podlijeme trochou vody. Pod pokličkou dusíme 10 minut. Potom odkryjeme a 5 minut za stálého promíchávání dovaříme.
4.
Pozor! Játra při přípravě nesolíme, protože by ztvrdla. Až při podávání si každý konzumující dosolí pokrm podle chuti. Nejlépe chutná s čerstvým chlebem. Můžeme je servírovat i s vařenými bramborami.
Dobrou chuť!