Vepřová cikánská
Jednoduchá a rychlá příprava pochoutky z jarmarků, hodů a vinobraní. Můžeme ji připravit i z kuřecího masa, takto je vhodnější pro děti.
recept,fotorecept,vepřová krkovice,cibule,Vepřové maso
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
cibule | 400 | gramů | |
houska | 6 | ||
hořčice plnotučná | 0 | ||
olej slunečnicový | 50 | mililitrů | |
paprika červená mletá | - | ||
pepř černý mletý | - | ||
sůl | - | ||
vepřová krkovice | 800 | gramů |
Recept
1. Příprava masa
vepřová krkovice 800 gramů • sůl • hořčice plnotučná • paprika červená mletá • pepř černý mletý
Vepřovou krkovičku vykostíme a nakrájíme na 6 řízků. Vyklepeme na tenko. Rozložíme na prkénko posolíme, potřeme hořčicí, posypeme mletou červenou paprikou a kořením.
2. Příprava cibule
cibule 400 gramů
Maso naskládáme na sebe a připravíme si cibuli. Očistíme ji a nakrájíme na měsíčky.
3. Pečeme maso
olej slunečnicový 50 mililitrů
Na pánev dáme trochu oleje a do rozehřátého vložíme maso. Zakryjeme pokličkou a 4 minuty podusíme.
4.
Odkryjeme, maso obrátíme a opečeme z druhé strany 4 minuty odkryté.
5. Pečeme cibuli
Maso z pánve vyjmeme a uchováme v teple. Do pánve s výpekem vložíme cibuli, promícháme a za občasného míchání ji pod pokličkou podusíme 4 minuty.
6.
houska 6 ks • hořčice plnotučná
Velké housky překrojíme a potřeme jednu polovinu hořčicí podle chuti.
7.
Na hořčici položíme teplé maso.
8.
Na maso rozložíme osmaženou cibuli. Zakryjeme druhou polovinou prokrojené housky.
Dobrou chuť!