Věnečky

Osvědčený recept na přípravu lahodných plněných věnečků z odpalovaného těsta.
recept,fotorecept,máslo,máslo,mouka polohrubá,mouka hladká,Zákusky
Zákusky
Kategorie
Zákusky ›Ingredience
Ingredience
brandy | 2 70 | polévkové lžíce kcal | |
cukr krystalový | 100 402 | gramů kcal | |
cukr vanilkový | 8 29 | gramů kcal | |
mléko | 350 169 | mililitrů kcal | |
mouka hladká | 70 243 | gramů kcal | |
mouka polohrubá | 200 712 | gramů kcal | |
máslo | 225 1652 | gramů kcal | |
sůl | 0 ?? | kcal | |
vaječný žloutek | 1 57 | kus kcal | |
vejce slepičí | 5 440 | kcal | |
voda | 300 0 | mililitrů kcal |
Recept
1. Odpalované těsto na věnečky
voda 300 mililitrů • máslo 100 gramů • sůl
V hrnci uvaříme vodu se ztuženým tukem a špetkou soli.

2.
mouka polohrubá 200 gramů
Do hrnce přidáme postupně mouku a mícháme dokud se těsto nespojí v jednu hroudu.


4.
Pomocí zdobítka tvoříme na plechu pokrytém pečícím papírem kroužky.

5.
Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C přibližně 26 minut.

6. Krém na věnečky
mléko 350 mililitrů • cukr krystalový 100 gramů • cukr vanilkový 8 gramů • vaječný žloutek 1 kus • mouka hladká 70 gramů
V hrnci uvaříme mléko, cukr a vaječný žloutek. Po přivedení k varu přidáváme postupně mouku a intenzivně mícháme, dokud nevznikne hladký hustý krém.

8.
Upečené věnečky plníme krémem. Servírovat můžeme pocukrované.

Dobrou chuť!