Věnečky
Osvědčený recept na přípravu lahodných plněných věnečků z odpalovaného těsta.
recept,fotorecept,máslo,máslo,mouka polohrubá,mouka hladká,Zákusky
Zákusky
Kategorie
Zákusky ›
Ingredience
Ingredience
brandy | 2 | polévkové lžíce | |
cukr krystalový | 100 | gramů | |
cukr vanilkový | 8 | gramů | |
mléko | 350 | mililitrů | |
mouka hladká | 70 | gramů | |
mouka polohrubá | 200 | gramů | |
máslo | 225 | gramů | |
sůl | - | ||
vaječný žloutek | 1 | kus | |
vejce slepičí | 5 | ||
voda | 300 | mililitrů |
Recept
1. Odpalované těsto na věnečky
voda 300 mililitrů • máslo 100 gramů • sůl
V hrnci uvaříme vodu se ztuženým tukem a špetkou soli.
2.
mouka polohrubá 200 gramů
Do hrnce přidáme postupně mouku a mícháme dokud se těsto nespojí v jednu hroudu.
4.
Pomocí zdobítka tvoříme na plechu pokrytém pečícím papírem kroužky.
5.
Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C přibližně 26 minut.
6. Krém na věnečky
mléko 350 mililitrů • cukr krystalový 100 gramů • cukr vanilkový 8 gramů • vaječný žloutek 1 kus • mouka hladká 70 gramů
V hrnci uvaříme mléko, cukr a vaječný žloutek. Po přivedení k varu přidáváme postupně mouku a intenzivně mícháme, dokud nevznikne hladký hustý krém.
8.
Upečené věnečky plníme krémem. Servírovat můžeme pocukrované.
Dobrou chuť!