Velikonoční roláda
Sladká mascarpone roláda s banány a z těsta plného zajíčků.
recept,fotorecept,mascarpone,Rolády,Velikonoční recepty
Rolády
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 80 | gramů | |
cukr moučkový | 60 | gramů | |
kakao - prášek | 1 | polévková lžíce | |
mascarpone | 300 | gramů | |
mouka hladká 00 Extra | 100 | gramů | |
máslo | 80 | gramů | |
ovoce různé | - | ||
vaječný bílek | 5 | ||
vaječný žloutek | 5 |
Recept
1.
Vzory zajíčků si před kreslíme na pečicí papír. Můžeme použít vykrajovátka ve tvaru zajíce. Papír vložíme do plechu.
5.
Jemně promícháme.
6.
kakao - prášek 1 polévková lžíce
Do menší misky oddělíme 3 PL těsta. Přidáme kakao. Dobře promícháme.
7.
Kakaové těsto naplníme do cukrářského sáčku. Těsto vytlačujeme na předkreslené vzory.
8.
Takto připravené vzory dáme na 2 minuty péct při 180 °C. Zbytek těsta rovnoměrně vylijeme na upečené vzory.
9.
Pečeme 8 min. při teplotě 180 °C.
10.
Těsto hned po upečení, i s pečicím papírem, zarolujeme do mokré kuchyňské utěrky.
11.
máslo 80 gramů • cukr moučkový 60 gramů
Máslo, zahřáté na pokojovou teplotu, vyšleháme dohladka s cukrem.
13.
Po vychladnutí stáhneme pečicí papír.
14.
Roládu rozmotáme, potřeme krémem, naplníme ovocem (jahody, banán apod.) a zpět zarolujeme.
15.
Dobrou chuť!