RECEPTY

Velikonoční roláda

Velikonoční roláda

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Sladká mascarpone roláda s banány a z těsta plného zajíčků.

recept,fotorecept,mascarpone,Rolády,Velikonoční recepty

Rolády

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový80gramů
cukr moučkový60gramů
kakao - prášek1polévková lžíce
mascarpone300gramů
mouka hladká 00 Extra100gramů
máslo80gramů
ovoce různé-
vaječný bílek5
vaječný žloutek5

 

Recept

1. 

Vzory zajíčků si před kreslíme na pečicí papír. Můžeme použít vykrajovátka ve tvaru zajíce. Papír vložíme do plechu.

Vzory zajíčků si před kreslíme na pečicí...

2. 

vaječný žloutek 5 ks  cukr krystalový 80 gramů

Žloutky a cukr utřeme do pěny.

Žloutky a cukr utřeme do pěny....

3. 

vaječný bílek 5 ks

Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh.

Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh....

4. 

mouka hladká 00 Extra 100 gramů

Ke žloutkům přidáme mouku a sníh z vaječných bílků.

Ke žloutkům přidáme mouku a sníh z...

5. 

Jemně promícháme.

Jemně promícháme....

6. 

kakao - prášek 1 polévková lžíce

Do menší misky oddělíme 3 PL těsta. Přidáme kakao. Dobře promícháme.

Do menší misky oddělíme 3 PL těsta. Přidáme...

7. 

Kakaové těsto naplníme do cukrářského sáčku. Těsto vytlačujeme na předkreslené vzory.

Kakaové těsto naplníme do cukrářského...

8. 

Takto připravené vzory dáme na 2 minuty péct při 180 °C. Zbytek těsta rovnoměrně vylijeme na upečené vzory.

Takto připravené vzory dáme na 2 minuty péct...

9. 

Pečeme 8 min. při teplotě 180 °C.

Pečeme 8 min. při teplotě 180 °C....

10. 

Těsto hned po upečení, i s pečicím papírem, zarolujeme do mokré kuchyňské utěrky.

Těsto hned po upečení, i s pečicím papírem,...

11. 

máslo 80 gramů  cukr moučkový 60 gramů

Máslo, zahřáté na pokojovou teplotu, vyšleháme dohladka s cukrem.

Máslo, zahřáté na pokojovou teplotu,...

12. 

mascarpone 300 gramů

Přidáme mascarpone. Vyšleháme na jemný krém.

Přidáme mascarpone. Vyšleháme na jemný krém....

13. 

Po vychladnutí stáhneme pečicí papír.

Po vychladnutí stáhneme pečicí papír....

14. 

ovoce různé

Roládu rozmotáme, potřeme krémem, naplníme ovocem (jahody, banán apod.) a zpět zarolujeme.

Roládu rozmotáme, potřeme krémem, naplníme...

15. 

Dobrou chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit