RECEPTY

Velikonoční kohoutek

Velikonoční kohoutek

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Inovativně pečené buchty z kynutého těsta ve velikonočním provedení.

recept,fotorecept,droždí čerstvé,mouka polohrubá,povidla švestková,tvaroh hrudkový,Koláče,Velikonoční recepty

Koláče

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

citronová kůra0
cukr krystalový-
cukr moučkový1čajová lžička
cukr moučkový30gramů
cukr moučkový2polévkové lžíce
cukr vanilkový1kus
droždí čerstvé25gramů
mléko1čajová lžička
mléko205mililitrů
mouka polohrubá470gramů
máslo60gramů
olej slunečnicový-
povidla švestková130gramů
rum1polévková lžíce
skořice mletá0
sůl1špetka
tvaroh hrudkový130gramů
vaječný žloutek1kus
vejce slepičí2kusy

 

Recept

1. Příprava kvásku

droždí čerstvé 25 gramů  mléko 125 mililitrů  cukr moučkový 1 čajová lžička

Z droždí, vlažného mléka a cukru připravíme kvásek.

2. Příprava těsta

mouka polohrubá 470 gramů  vejce slepičí 1 kus  máslo 60 gramů  cukr moučkový 30 gramů  sůl 1 špetka  rum 1 polévková lžíce  mléko 80 mililitrů

Když kvásek vykyne, vlijeme ho do nádoby se surovinami určenými do těsta. Těsto zpracujeme tak, aby se odlepovalo od nádoby. Poprášíme ho moukou a necháme přikryté asi 20 minut kynout.

Když kvásek vykyne, vlijeme ho do nádoby se...

3. Tvarování buchtiček

Vykynuté těsto vyválíme na pomoučeném vále a rozdělíme na přibližně 20 čtverečků, abychom měli dost kousků na vytvoření kohoutka. Na čtverečky naneseme předem připravenou nádivku a vytvarujeme malé buchtičky. Dva čtverečky necháme prázdné na vytvoření hřebínku, zobáčku a křídla.

Vykynuté těsto vyválíme na pomoučeném vále...

4. 

vejce slepičí 1 kus  mléko 1 čajová lžička  cukr krystalový

Buchtičky poklademe na vymaštěný plech ve tvaru kohouta, z rozinky uděláme oko, potřeme rozšlehaným vajíčkem s mlékem a špetkou cukru, necháme chvíli kynout.

Buchtičky poklademe na vymaštěný plech ve...

5. Pečeme

olej slunečnicový

Vložíme do vyhřáté trouby na 15 minut. Po vytažení z trouby horkého kohoutka potřeme olejem, aby se pěkně leskl.

Vložíme do vyhřáté trouby na 15 minut. Po...

6. Povidlová náplň

povidla švestková 130 gramů  skořice mletá  citronová kůra

Švestková povidla smícháme se špetkou skořice, citronovou kůrou a dobře promícháme.

Švestková povidla smícháme se špetkou...

7. Tvarohová nádivka

tvaroh hrudkový 130 gramů  vaječný žloutek 1 kus  cukr moučkový 2 polévkové lžíce  skořice mletá  citronová kůra  cukr vanilkový 1 kus

Tvaroh smícháme s vanilkovým cukrem, moučkovým cukrem, špetkou skořice, citronovou kůrou a žloutkem.

Tvaroh smícháme s vanilkovým cukrem,...

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit